Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin ook tweede in individuele tijdrit Ronde van Romandië

Dumoulin ook tweede in individuele tijdrit Ronde van Romandië

RoadToRio

Cheer!

Tom Dumoulin is vrijdag als tweede geëindigd in de individuele tijdrit over 15,1 kilometer in de Ronde van Romandië.

Deel dit artikel op social media

De dagzege ging naar de Fransman Thibaut Pinot (FDJ), die in de straten van Sion slechts twee seconden sneller was dan de Nederlander van Giant-Alpecin: 20.21 om 20.23 minuten.

Dumoulin moest dinsdag in de proloog ook al genoegen nemen met de tweede plaats.

Nairo Quintana blijft aan de leiding van het algemeen klassement. De Colombiaan van Movistar werd zesde in 20.30 minuten en heeft 23 seconden voorsprong op Pinot. Dumoulin is op vijftig seconden van Quintana terug te vinden op de vijfde plek.

De rit tegen de klok, die werd gekenmerkt door een beklimming, kende een spannende start. Bob Jungels, Chris Froome en Jerome Coppel reden dezelfde tijd (20.30), maar omdat Jungels daar minder honderdsten voor nodig had, ging de Luxemburger van Etixx-Quick Step lange tijd aan de leiding.

Dumoulin dook in de slotfase van de etappe onder de tijd van Jungels. Enkel Pinot slaagde er nog in de tijd van de Limburger te verbeteren. Bij de tijdmeting bovenop de klim reed hij tien tellen sneller dan Dumoulin. Aan de finish was daar nog twee seconden van over.

De Ronde van Romandië duurt nog tot en met zondag. Zaterdag staat de koninginnenrit op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Bauke en Wilco aan!