Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Drie wereldrecords op derde dag Swim Cup Eindhoven

Drie wereldrecords op derde dag Swim Cup Eindhoven

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN - De Nederlandse paralympische zwemploeg heeft op de derde dag van de Swim Cup in Eindhoven drie wereldrecords verbeterd. Olivier van de Voort verbeterde tot twee keer toe zijn eigen mondiale toptijd op de 100 meter rugslag (handicapklasse S10), Chantalle Zijderveld tekende voor een nieuw record op de 50 meter schoolslag (SB9).

Deel dit artikel op social media

Van de Voort leverde zijn prestatie als startzwemmer van de 4x100 meter wisselslag. Na 100 meter tikte hij in de series aan na 59.29 seconden, in de finale was hij met 59.07 seconden nog sneller. Zijn oude toptijd, 59.56 seconden, dateerde van de Swim Cup van vorig jaar. Samen met Duncan van Haaren, Thijs van den End en Thijs van Hofweegen was Van de Voort bovendien goed voor een Nederlands record op de estafette: 4:26.07.

Ook Chantalle Zijderveld was al houdster van het wereldrecord op de 50 meter schoolslag. In Eindhoven zwom ze voor het eerst onder de 35 seconden; ze zette de klok stil na 34.46 tellen. Vorig jaar noteerde de 15-jarige zwemster in Berlijn nog een tijd van 35.18 seconden.

Rio-limiet

De Swim Cup in Eindhoven is voor de zwemmers de laatste kans om kwalificatietijden voor de Paralympische Spelen te zwemmen. Liesette Bruinsma zwom op de 200 meter wisselslag onder de door NOC*NSF gestelde limiettijd. Eerder voldeed zij al aan de kwalificatie-eisen op de 50 en 100 meter vrije slag en 100 meter schoolslag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Olivier, Chantalle en Liesette aan!