Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Wit grijpt naast brons in Samsun

De Wit grijpt naast brons in Samsun

RoadToRio

Cheer!

Frank de Wit (-81 kg) en Sanne Verhagen (-57 kg) hebben op de Grand Prix in Samsun naast brons gegrepen. 

Deel dit artikel op social media

De Wit verloor de strijd om brons van de Belg Joachim Bottieau op shido. De Wit, die net hersteld is van een ribblessure, begon moeizaam aan het toernooi. Hij nam het de eerste wedstrijd op tegen Farhod Rahimov (TJK). Lange tijd stond de Wit achter maar in de slotfase van de wedstrijd lukte het hem waza-ari te scoren. In de tweede ronde was een shido op het scorebord voldoende voor De Wit om Laszlo Csoknyai uit Hongarije te passeren. In de kwartfinale stond de Nederlander tegenover de Koreaan Ki-Chun Wang. Wang, tweevoudig wereldkampioen in de klasse tot 73 kilogram, kreeg De Wit in een houdgreep waardoor de Nederlander naar de herkansingsronde ging. Zijn tegenstander, Giorgi Papunashivili uit Georgië, was niet in de gelegenheid om de tatami te betreden waardoor De Wit automatisch de partij won en zich mocht gaan voorbereiden op de wedstrijd om brons.

Dex Elmont kwam op zaterdag in Turkije in actie. In de klasse tot 73 kilogram nam hij het zijn eerste partij op tegen Nuno Saraiva uit Portugal. Er werd niet gescoord in deze wedstrijd waardoor de shido’s op het scorebord, in het nadeel van Elmont, de doorslag gaven en het toernooi snel eindigde voor de Nederlander.

Op vrijdag maakte Sanne Verhagen (-57 kg) haar rentree op de wedstrijdmat. In oktober vorig jaar scheurde ze haar linker hamstring af tijdens een European Open in Lissabon. Verhagen begon goed aan het toernooi en mocht uiteindelijk strijden om brons tegen Miryam Roper uit Duitsland. De Duitse judoka was met waza-ari de baas waardoor de Nederlandse judoka op de vijfde plek is geëindigd. Verhagen won haar eerste wedstrijd met waza-ari van Batzul ALtai uit Mongolië. In de kwartfinale was de Française Automne Pavia binnen een minuut te sterk voor de Brabantse. Op shido’s won Verhagen uiteindelijk de herkansing van Jovana Rogic uit Servië waardoor ze op mocht voor brons. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank, Dex en Sanne aan!