Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Arends en Piek op EK badminton

Brons voor Arends en Piek op EK badminton

RoadToRio

Cheer!

LA ROCHE SUR YON - Het badmintonduo Jacco Arends en Selena Piek is er niet in geslaagd door te stoten tot de finale tijdens het EK. Hun tegenstanders, de regerend Europese Kampioenen Joachim Fischer Nielsen en Christinna Pedersen, waren te sterk voor de Nederlanders. In de eerste game wisten Arends en Piek nog flinke tegenstand te bieden, maar in de tweede game lieten de Denen zien waarom ze weer in de finale thuishoren en pakten met een ruim verschil ook de tweede game. Met een eindstand van 17-21 en 8-21 moesten de Nederlanders genoegen nemen met een bronzen plak.

“We moeten eerlijk toegeven dat brons alles was wat er in zat deze week. Ondanks ons wat mindere spel wisten we toch onze favorietenrol waar te maken. Daar ben ik trots op. De Deense titelverdedigers waren vandaag helaas te goed.” aldus Arends.

Piek: “Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we niet gewonnen hebben. Ondanks een sterk begin waren we niet bij machte om een derde game af te dwingen. Over een tijdje kunnen we vast tevreden terugkijken op onze bronzen medaille. Voor nu is het even balen geblazen.”

Later vandaag strijd Piek samen met dubbelpartner Eefje Muskens op tegen het Deense koppel Maiken Fruergaard en Sara Thygesen voor een plaats in de finale van het damesdubbelspel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jacco en Selena aan!