Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester aast op derde wereldtitel

Bouwmeester aast op derde wereldtitel

RoadToRio

Cheer!

RIVIERA NAYARIT - Donderdag begint in Riviera Nayarit, Mexico, het WK in de Laser Radial-klasse. Namens Team Delta Lloyd verschijnt Europees Kampioen Marit Bouwmeester aan de start. Ook Delta Lloyd Talentploegzeilsters Daphne van der Vaart en Maxime Jonker doen mee aan dit WK. Van donderdag 14 april t/m woensdag 20 april staan er in totaal 14 races op het programma, twee per dag.

In tegenstelling tot in de andere Olympische zeilklassen worden in de Laser Radial-klasse geen medalraces gevaren. Wel zijn er twee schrapresultaten mogelijk, één na meer dan vijf en de tweede na meer dan tien wedstrijden.

Performance event
Marit Bouwmeester: “Het WK begint donderdag. Dit wordt een lang evenement, zeven dagen lang staan er twee wedstrijden per dag op het programma. Ik zie dit evenement als een ‘performance event’. Ik wil hier echt laten zien wat ik kan. Maar ik heb vooraf niet getraind op deze locatie. We zijn zo laat mogelijk ingevlogen, pas vijf dagen voor het toernooi. Dit omdat ik zoveel mogelijk tijd in Rio wil trainen, daar ligt een veel grotere uitdaging. Rio is zo'n lastige plek. Veel verschillende banen, een paar in de baai en een paar op zee. Er zijn zoveel variaties daar, ik moet daar zoveel mogelijk tijd in steken.”

Al twee keer eerder, in 2011 en in 2014, pakte Bouwmeester de wereldtitel. En vorig jaar werd de Friese zeilster tweede op het WK in Oman. Bouwmeester: “Ik wil hier in Mexico heel graag voor de derde keer wereldkampioen worden. Vorig jaar was nogal pijnlijk, een tweede plaats met een gelijk aantal punten als de winnaar.”

Eerlijke omstandigheden
Bouwmeester: “De omstandigheden hier zijn heel eerlijk. Tenminste, dat is mijn inschatting nu. Redelijk vlak water, korte golven, stabiel zeewindpatroon. Iedereen gaat hier heel goed varen. Het zal heel dicht op elkaar zitten. Er zijn ook geen andere landen die hier al heel lang vooraf hun kamp opgeslagen hebben. De hele top 20 van de wereld focust zich op Rio. Het wordt een eerlijk WK. Dat zeg ik nu, zal je zien volgende week is alles anders…. haha."

Van 10 t/m 18 mei staat op dezelfde locatie het WK in de Laser-klasse op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!