Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boeljon en Schreefel boven par op Hawaii

Boeljon en Schreefel boven par op Hawaii

RoadToRio

Cheer!

KO OLINA - De twee Nederlandse pro's op de LPGA Tour spelen deze week op Hawaii het Lotte Championship en hebben na de eerste ronde terrein goed te maken. Zowel Christel Boeljon (+5) als Dewi Schreefel (+6) staat na 18 holes in dit 72-holes kampioenschap buiten de voorlopige cut-line.

Deel dit artikel op social media

De winnares van het Deloitte Ladies Open noteerde na twee bogeys negen parren op de baan van Ko Olina. Na drie bogeys (12,13,14) noteerde Boeljon op 17 haar enige birdie van de ronde. Met nog een bogey op de slothole tekende de Nederlandse voor een 77 en een gedeeld 101ste plaats.

Dewi Schreefel begon haar ronde met een dubbel bogey. In het restant van de eerste negen holes volgden vijf bogeys, maar op de tweede negen bleef Schreefel in de wind knap onder par dankzij een birdie op de par 5 13de. Haar 78 (+6) is goed voor de 115de plaats.

Met de voorlopige cutline op +2 hebben Boeljon en Schreefel meer birdies nodig om de cut in het met 1,8 miljoen dollar gedoteerde LPGA toernooi te halen.

De leiding is in handen van Moriya Jutanugarn en Minjee Lee met -4. Titelverdediger Sei Young Kim volgt in een groep op -3. Lydia Ko, die deze week voor haar derde overwinning op rij gaat, staat er goed bij op -1.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Christel en Dewi Claire aan!