Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens opent zaterdag Fed Cup-duel met Frankrijk

Bertens opent zaterdag Fed Cup-duel met Frankrijk

RoadToRio

Cheer!

TRELAZE - Kiki Bertens stuit zaterdag op Caroline Garcia in de openingspartij van de halve finale van de Fed Cup tussen Nederland en Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

Later op de dag duelleert Richel Hogenkamp met Kristina Mladenovic. Diezelfde Mladenovic treedt zondag in het strijdperk met Bertens. Hogenkamp komt die dag uit tegen Garcia. In de mogelijk beslissende dubbelpartij treden Cindy Burger en Arantxa Rus aan tegen Alizé Cornet en Pauline Parmentier.

De wedstrijd wordt afgewerkt in Trélazé, een voorstad van Angers. De ondergrond is gravel. Eerder dit jaar zorgde Oranje voor een grote verrassing door Rusland te verslaan. Het team van captain Paul Haarhuis is al liefst acht wedstrijden ongeslagen.

Nederland stond in 1997 voor het laatst in de halve eindstrijd van de Fed Cup. De tennissters reikten dat jaar tot de finale, waarin Frankrijk te sterk bleek.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richel, Arantxa, Kiki en Cindy aan!