Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens naar kwartfinales in Rabat

Bertens naar kwartfinales in Rabat

RoadToRio

Cheer!

RABAT - Kiki Bertens is doorgedrongen tot de kwartfinales van het graveltoernooi van Rabat. Bertens beleefde een valse start tegen Sara Sorribes, maar boekte uiteindelijk een vlotte zege: 6-4, 6-3. Voor Richél Hogenkamp viel het doek tegen Pauline Parmentier: 6-4, 5-7, 2-6.

Deel dit artikel op social media

Bertens (WTA-93) trof de Spaanse nummer 208 van de wereld voor de eerste keer en leverde haar eerste twee servicegames direct in (0-3). Ze knokte zich echter snel langszij (4-4) en was vervolgens de betere speelster.

De 24-jarige Bertens haalde eerder dit jaar de laatste acht in Hobart en dat was ook haar eindstation in Australië.

Ze boekte in 2012 in Marokko haar tot op heden enige WTA-toernooizege. Het toernooi werd destijds in Fez gespeeld.

Hogenkamp komt tekort tegen ervaren Française

Hogenkamp liet na om voor de tweede keer in haar loopbaan (na Bastad in 2013) de laatste acht op het hoogste niveau te bereiken. De Doetinchemse (WTA-139) boog na ruim twee uur strijd voor de ervaren Parmentier, de nummer 102 van de wereld.

Opslaan leverde nauwelijks voordeel op, getuige de 29 breakpoints die op het scorebord verschenen. De 30-jarige Française, goed voor twee WTA-titels, kreeg er een meer en benutte er twee meer dan haar zes jaar jongere opponente (negen om zeven).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki en Richel aan!