Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bekkering & Duetz niet in actie op dag 3 EK 49-er FX

Bekkering & Duetz niet in actie op dag 3 EK 49-er FX

RoadToRio

Cheer!

BARCELONA - Op het EK 49er-FX zijn de Nederlandse zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz woensdag niet in actie gekomen. Het duo neemt rust met het oog op de aankomende wereldbekerwedstrijd in Hyeres. Ze staan nu 12de in het klassement. Nina Keijzer en Claire Blom scoorden op 13 april een 11de en een 2e plaats en staan nu negende in de ranglijst. Het evenement duurt nog tot en met vrijdag 16 april.

Annemiek Bekkering legt uit: "We hebben dinsdag na de wedstrijden besloten om woensdag niet te varen. Een moeilijke beslissing omdat we heel graag hier het EK willen winnen. Maar we willen nog liever scherp en goed zijn in Hyeres. In Hyeres wordt duidelijk of we naar Rio mogen en we gaan voor Rio!"

Bekkering vervolgt: "Voor het EK hebben we hier al over nagedacht. We hebben afgesproken om per dag te kijken hoe ons energieniveau is. Zodat we aan het eind van deze week niet helemaal doodop zijn. Dinsdag merkten we al dat we niet meer goed zeilden omdat we moe waren. We gaan vandaag opladen en dan gaan we de laatste drie dagen er hier op het EK nog zoveel mogelijk uit halen."
 
Nina Keijzer en Claire Blom wonnen vorig jaar de nationale selecties voor de Olympische Spelen van Bekkering en Duetz. Keijzer en Blom moeten aan het eind van de maand in het Franse Hyères bij de wereldbekerwedstrijden nog voldoen aan de eis van NOC*NSF, zijnde een topachtpositie op de geschoonde landenlijst. Dan plaatsen ze zich definitief voor de Olympische Spelen van Rio 2016.
 
Bekkering en Duetz voldeden eerder al aan de NOC*NSF eis en hoeven geen resultaat neer te zetten in Hyeres. Maar ze willen daar wel voor Keijzer Blom eindigen aangezien hun positie in de geschoonde landenlijst meetelt als land.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annette, Annemiek, Claire en Nina aan!