Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bekkering & Duetz al zeker van zilver bij Sofia Cup

Bekkering & Duetz al zeker van zilver bij Sofia Cup

RoadToRio

Cheer!

PALMA - Op de voorlaatste dag van de Sofia Cup behouden 49er-FX zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz de leiding in het klassement. Met alleen de medalrace nog te gaan is het duo al verzekerd van het zilver. Kyranakou en Van Veen staan derde in de 470-klasse. Windsurfster Lilian de Geus bezet de vierde plaats in het klassement. Finn zeiler Pieter-Jan Postma staat vijfde. Allen hebben kansen op het podium. Zaterdag 2 april valt de besllising in de medalrace.

In de 49er-FX gaan Annemiek Bekkering en Duetz aan de leiding en zijn al verzekerd van het zilver. Het duo, zeilend namens de Delta Lloyd Talentploeg, heeft een voorsprong van elf punten op de nummers twee, het Deense duo Hansen en Iversen. Het Duitse team van Lutz en Beucke kan met 89 punten de nummers een en twee niet meer inhalen.

Bekkering: "We zijn de hele week al goed en constant aan het varen. We hebben gewerkt aan onze focuspunten en dat gaat goed. Het is heel mooi dat we zaterdag de medalrace in gaan met een voorsprong van 11 punten. Nou moeten we die voorsprong zien vast te houden in de medalrace."
 
Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn nog niet zeker van deelname aan Rio 2016. Dit duo verloor de nationale selectie vorig jaar van het team van Nina Keijzer en Claire Blom. Keijzer en Blom doen niet mee in Palma dit jaar en focussen zich op de wereldbekerwedstrijden in het Franse Hyeres later deze maand. Dit is de laatste kans voor Keijzer en Blom om te voldoen aan de eis van NOC*NSF. Indien Keijzer en Blom in Hyeres een top acht positie realiseren in de geschoonde landenlijst, plaatsen ze zich als laatste Nederlandse zeilteam voor Rio 2016. 
 
Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen
Zegers-Kyranakou en Van Veen voorlopig derde
In de 470-klasse wonnen Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen vrijdag de laatste race. De verschillen in de 470-klasse zijn klein. Het Braziliaanse duo Oliveira en Barbachan gaan aan de leiding. Het Engelse team Seabright en Carpenter staan tweede met 36 punten. Zegers-Kyranakou en Van Veen staan met 40 punten derde.

Van Veen: “De eerste wedstrijd vandaag was niet zo goed. Tussendoor werden we naar de kant terug gestuurd want er was teveel wind. Daar hebben we ons kunnen herpakken en de laatste wedstrijd hebben we gewonnen een mooie opsteker voor de medalrace.” Zegers-Kyranakou vult aan: “Het is mooi als we een goed resultaat kunnen halen maar het blijft een proces waarin we zitten. Het belangrijkste is dat we ons blijven verbeteren richting de Olympische Spelen. Het ligt dicht bij elkaar en we hebben zin in de medalrace."
 
De Geus en Postma hebben nog zicht op het podium
Zowel Lilian de Geus als Pieter-Jan Postma hebben nog zicht op een medaille. De Geus staat vierde in de RS:X-klasse en Postma vijfde in de Finn klasse. De overige leden van Team Delta Lloyd zijn niet aanwezig in Palma.

Zaterdag 2 april medalrace
Op zaterdag 2 april valt de beslissing tijdens de afsluitende medalrace om dubbele punten met de beste tien van het klassement. Het schema voor de medalrace ziet er als volgt uit:
10.30 uur = 49er-FX
11.00 uur = 470 vrouwen
11.30 uur = RS:X vrouwen
12.00 uur = Finn

Volg de medalrace live hier
 
Klassementen
49er-FX
1. Bekkering & Duetz, NED, 43 pnt.
2. Hansen & Iversen, DEN, 54 pnt.
3. Lutz & Beuck, DUI, 89 pnt.

470 vrouwen
1. Oliveira & Barbachan, BRA, 36 pnt.
2. Seabright & Carpenter, GBR, 36 pnt.
3. Kyranakou & Van Veen, NED, 40 pnt.

RS:X vrouwen
1. Maslivets, RUS, 27 pnt.
2. Neira, SPA, 42 pnt.
3. Picon, FRA, 43 pnt.
4. De Geus, NED, 43 pnt.

Finn
1. Junior, NZL, 41 pnt.
2. Nirkko, FIN, 60 pnt.
3. Lilley, AUS, 66 pnt.
4. Scott, GBR, 70 pnt.
5. Postma, NED, 71 pnt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek, Annette, Anneloes, Afrodite, Pieter-Jan en Lilian aan!