Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bekkering & Duetz aan de leiding op EK 49erFX

Bekkering & Duetz aan de leiding op EK 49erFX

RoadToRio

Cheer!

BARCELONA - Op de eerste dag van het Europees Kampioenschap in de 49er-FX klasse in Barcelona winnen Annemiek Bekkering en Annette Duetz alle vier races op rij. Uiteraard gaat het team uit de Delta Lloyd Talentploeg daarmee aan de leiding in het klassement met 37 deelnemers. Het team van Nina Keijzer en Claire Blom staat voorlopig op een zesde plaats.

Bekkering en Duetz "Beste dag ooit"
Na de winst eerder deze maand op de Sofia Cup in Palma, voeren Bekkering en Duetz maandag viermaal naar de winst. Annemiek Bekkering: "We zijn echt super blij. Vandaag hebben we echt onze beste dag ooit gehad. Het is heel erg gaaf om vier keer een één te varen. We gingen de hele dag mooi over de baan en hadden zelfs een stuurboord start voor het hele veld langs. Het was echt hartstikke gaaf vandaag!"

Keijzer en Blom
Nina Keijzer en Claire Blom scoorden op de openingsdag  een tweede, zesde, derde en een vierde plaats. Daarmee staat dit 'Magic Marine merkenteam' op de zesde plaats in het klassement. Keijzer en Blom wonnen vorig jaar de nationale selecties voor de Olympische Spelen van Bekkering en Duetz. Keijzer en Blom moeten aan het eind van de maand in het Franse Hyeres bij de wereldbekerwedstrijden nog voldoen aan de eis van NOC*NSF, een top acht positie in de geschoonde landenlijst om zich als laatste Nederlandse zeilteam te plaatsen voor Rio 2016.

Klassement
1. Bekkering & Duetz, NED, 3 pnt.
2. Echegoyen & Betanzos, ESP, 6 pnt.
3. Lutz & Beucke, GER, 6 pnt.
6. Keijzer & Blom, NED, 9 pnt.
27. Kisters & Heijstek, NED, 35 pnt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek, Annette, Nina en Claire aan!