Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Badmintonsters Muskens en Piek plaatsen zich voor dubbelfinale EK

Badmintonsters Muskens en Piek plaatsen zich voor dubbelfinale EK

RoadToRio

Cheer!

LA ROCHE SUR YON - Badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek strijden zondag voor een gouden medaille in het vrouwendubbel op het EK.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlandse topduo bereikte zaterdag in het Franse La-Roche-sur-Yon de finale door het Deense koppel Maiken Fruergaard en Sara Thygesen te verslaan in de halve eindstrijd.

Na vijftig minuten was het 21-17 en 21-17 voor Muskens en Piek, die twee jaar geleden al eens EK-brons veroverden.

De strijd om de Europese titel gaat zondag tegen de topfavorietes uit Denemarken. Het als eerste geplaatste duo Christinna Pedersen en Kamilla Rytter Juhl rekende in de andere halve finales af met Samantha Barning en Iris Tabeling, die ver uit de buurt bleven van een stunt: 21-9, 21-13.

Het verlies van de halve finales betekende niettemin brons voor Barning en Tabeling.

Trots

Piek was blij en trots. "Dit is ongelooflijk. Ondanks de zware druk hebben we onze plaatsing waargemaakt. Ik ben ontzettend trots dat Eefje en ik na dit lange en zware seizoen de EK-finale hebben gehaald.'"

Muskens viel haar partner bij. "Het was hard werken, zoals eigenlijk het hele jaar. Dan geeft een finaleplaats op het EK een extra fijn gevoel."

Piek trad zaterdag in La-Roche-sur-Yon ook aan in de halve finales van het gemengddubbelspel. Met Jacco Arends slaagde ze er niet in de finale te bereiken. De Deense titelverdedigers Christinna Pedersen en Joachim Fischer waren met 21-17 en 21-8 te sterk.

Toch gaf het brons een voldaan gevoel, want het seizoen was tot nog toe moeizaam verlopen voor het Nederlandse koppel. Op de eerste zeven toernooien van het jaar werd het duo telkens in de eerste ronde gevloerd en pas in april werd de eerste zege op internationaal niveau geboekt.

"We moeten eerlijk toegeven dat brons alles was wat er in zat deze week. De Deense titelverdedigers waren helaas te goed", aldus Arends.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Selena en Eefje aan!