Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Badmintonduo strandt in kwartfinale India Open

Badmintonduo strandt in kwartfinale India Open

RoadToRio

Cheer!

NEW DELHI - De badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens zijn vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinale van de India Open. Het Nederlandse tweetal was niet opgewassen tegen de nummers 1 van de wereld en tevens titelverdedigers van dit toernooi, het Japanse koppel Misaki Matsumoto en Ayaka Takahashi.

In de eerste game kwamen de Japanners snel met 4-0 voor en wisten deze voorsprong vast te houden: 21-16. In de tweede game kwamen Piek en Muskens sterk terug en pakten een 7-3 voorsprong. Toch wisten ze de druk er niet voldoende op te zetten om de nummers 1 van de wereld uit hun spel te krijgen. Nadat het Japanse duo zich terug had gevochten, zijn ze niet meer in gevaar gekomen. Piek en Muskens bleven vechten tot het eind, maar na 40 minuten spelen was ook de tweede game met 21-17 een feit en daarmee was de overwinning voor de Japanners.

Piek: “Dit is jammer. We hadden graag voor een verrassing gezorgd. We hebben echt een goede pot gespeeld. Zij waren nu nog de betere.”

Muskens: “Balen, maar wel tevreden over het geheel. We bleven goed geduld houden en hebben mooie dingen laten zien. Op naar volgende week, dan staat Maleisië op het program!”

Volgende week wacht alweer het volgende Super Series toernooi voor de Nederlandse dames, dit keer in Maleisië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Selena en Eefje aan!