Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Achttien zwemmers zeker van Paralympische Spelen

Achttien zwemmers zeker van Paralympische Spelen

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN – Bondscoach Mark Faber heeft achttien zwemmers aangewezen voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De zeven mannen en elf vrouwen voldeden de afgelopen maanden op één of meer afstanden aan de limieten die NOC*NSF gesteld had. Faber presenteerde zijn selectie bij de Swim Cup in Eindhoven.

Deel dit artikel op social media

Lisette Teunissen is de meest ervaren zwemster in de selectie. Zij was ook actief op de Paralympische Spelen van 2008 en 2012. Op die laatste Spelen veroverde ze goud op de 50 meter rugslag. Ook Marc Evers (100 meter rugslag) en Michael Schoenmaker (50 meter schoolslag) mogen hun paralympische titel van 2012 in Rio de Janeiro gaan verdedigen.

De ploeg van Faber is een mix van ervaring en jong talent. Lisa den Braber, Marlou van der Kulk, Marije Oosterhuis, Magda Toeters en Chantal Molenkamp waren ook actief tijdens de vorige Paralympische Spelen. Voor Liesette Bruinsma, Sanne Hofman, Lisa Kruger, Manon Vermariën, Chantalle Zijderveld, Simon Boer, Duncan van Haaren, Thijs van Hofweegen, Bas Takken en Olivier van de Voort wordt het hun eerste optreden op het allerhoogste paralympische sportpodium.

“Ik ben ontzettend trots”, zei Faber bij de presentatie van zijn ploeg. “We hebben een jonge, grote ploeg om naar Rio te gaan. Een deel van de ploeg gaat voor die tijd nog naar de Europese kampioenschappen in Funchal, de rest werkt via trainingskampen toe naar de Spelen. Daar willen we – net als we op andere toernooien willen – het beste ‘kleine’ landje zijn.”

Wereldrecord

Op de slotdag van de Swim Cup verbeterde Liesette Bruinsma het wereldrecord op de 100 meter vrije slag in handicapklasse S11. Met haar 1:07.22 was de 15-jarige Friezin 0.07 seconden sneller dan het record dat de Italiaanse Cecilia Camellini zwom tijdens de Paralympische Spelen van 2012.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa, Lisa, Liesette, Magda, Chantalle, Marc, Sanne, Chelsea, Bas, Mark, Michael, Manon, Lisette, Olivier, Simon en Duncan aan!