Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Abdi Nageeye achtste in marathon Boston

Abdi Nageeye achtste in marathon Boston

RoadToRio

Cheer!

Abdi Nageeye is achtste geworden in de 120ste editie van de marathon van Boston. Onze landgenoot liep na 35 kilometer op de zesde plaats en werd in de slotfase nog gepasseerd door de Kenianen Paul Loyangata en Sammy Kitwara.

Deel dit artikel op social media

Nageeye, die zich in 2015 in Amsterdam verzekerde van een olympisch ticket, finishte na 2.18,05. De wedstrijd werd gewonnen door Berhanu Hayle (Eth) en ook zijn tijd (2.12.45) viel tegen.

In 2011 zette de Keniaan Geoffrey Mutai het parcoursrecord op 2.03.02. Na 25 kilometer liep Hayle met zijn landgenoot Lelisa Desisa weg uit een kopgroep en na 40 kilometer loste hij de winnaar van 2013 en 2015 op een hellend stuk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Abdi aan!