Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zonderland twijfelt over deelname aan cruciaal testevent

Zonderland twijfelt over deelname aan cruciaal testevent

RoadToRio

Cheer!

HEERENVEEN - Epke Zonderland gaat volgende maand mogelijk toch niet mee naar het testevent in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

"De kans dat ik deelneem aan het Olympic Test Event schat ik momenteel op vijftig procent", aldus de olympisch kampioen in gesprek met De Telegraaf.

De 29-jarige Zonderland is een belangrijke schakel in de ploeg die in teamverband naar Rio wil. Op 16 april strijdt de groep in Rio om het ticket, maar Zonderland herstelt nog van drie operaties aan ontstoken bijholtes.

''Als ik er sta, is mijn vorm niet veel beter dan tijdens de wereldkampioenschappen in Glasgow'', aldus Zonderland, die daar na een hersenschudding 31e werd op rekstok.

''Er is een periode geweest dat ik op 50 procent van mijn kunnen zat, zo zwak was ik. Maar mijn grootste winst is dat ik veel minder hoofdpijn heb dan voorheen'', aldus de turner, die komend weekend een ultieme test turnt in de interland tegen Frankrijk.

''Ik wil daar de oefeningen doen die ik van plan ben in Rio te doen. Als dat niet lukt, houdt het gewoon op.''

Als Nederland de landenwedstrijd op de Spelen misloopt, heeft Nederland recht op één individueel ticket voor het turntoernooi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Epke aan!