Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zitvolleybalteams beginnen met zeges in China

Zitvolleybalteams beginnen met zeges in China

RoadToRio

Cheer!

ANJI - De nationale zitvolleybalteams van Nederland zijn goed begonnen aan de Intercontinental Cup in het Chinese Anji. Het vrouwenteam van bondscoach Pim Scherpenzeel won met 3-0 van Egypte. Het mannenteam van bondscoach Hans Mater was met 3-0 te sterk voor Zuid-Korea en versloeg later op de dag Japan met dezelfde cijfers. De Oranje teams hopen zich in China te plaatsen voor de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

De Paravolley vrouwen begonnen tegen het zwakke Egypte, een land waar van gewonnen moest worden. De aanloop naar de wedstrijd was enigszins rommelig, de organisatie en vrijwilligers moesten duidelijk nog even wennen aan de protocollen.

De speelsters van coach Pim Scherpenzeel lieten zich niet afleiden door deze randzaken en gingen per set beter spelen. Geen moment kwam de 3-0 zege in gevaar. Scherpenzeel kon het zich veroorloven al zijn speelsters in te zetten. Fleur van Dam speelde serverend opvallend sterk. Zo produceerde zij een serie van negen services op rij, waarvan drie directe aces.

Morgen speelt Oranje tegen Slovenië, waarvan het op het laatste EK nog verloor in de strijd om het brons. Tijd voor revanche dus!

Mannen

Het Nederlands mannenteam van bondscoach Hans Mater begon sterk aan de Intercontinental Cup, want het won de eerste twee wedstrijden. Oranje begon met een ruime 3-0 overwinning op Zuid-Korea. Nederland liet de Koreanen niet meer dan maximaal 18 punten per set scoren.

Japan werd in de middag ook met 3-0 verslagen. Morgen treft Oranje om 12.00 uur (Chinese tijd) Rusland, een lastige pot waar flink gestreden zal moeten worden! 

Vrouwen:

Nederland – Egypte 3-0 (25-13, 25-10, 25-07)

Mannen:

Nederland – Zuid-Korea 3-0 (25-18, 25-09, 25-18)
Nederland - Japan 3-0 (25-07, 25-19, 25-14)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!