Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zitvolleybalsters niet naar Paralympische Spelen

Zitvolleybalsters niet naar Paralympische Spelen

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

HANGZHOU – De Nederlandse zitvolleybalsters zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen later dit jaar. In het Chinese Hangzhou was Rusland in de finale van het kwalificatietoernooi in drie sets te sterk (30-28, 25-22, 25-10).

Deel dit artikel op social media

Vooral in de eerste set wist de ploeg van bondscoach Pim Scherpenzeel de Russinnen goed bij te benen. “We kregen zelfs twee, drie setpunten, maar konden het niet afmaken”, zegt de coach na afloop. “Winnen we die set, dan krijg je een andere wedstrijd. Ik zag bij de Russische ploeg de angst om een fout te maken. Dan moeten wij die punten als team 'killen', maar dat lukte niet.”

In de groepsfase, waarin de zes landen die streden om een Paralympisch ticket tegen elkaar speelden, won Oranje vier van de vijf wedstrijden. Ook toen was Rusland te sterk. “Dat we die wedstrijd verloren, was niet erg”, blikt aanvoerster Elvira Stinissen terug. “We hebben toen ons tactische plan kunnen testen en we begonnen dan ook met veel vertrouwen aan de finale. Terecht; want twee sets lang waren we gelijkwaardig. In de derde set maakte Rusland echt het verschil.”

Opgeheven hoofd

“Na afloop was het stil in de kleedkamer”, zegt Stinissen. “Sommige meiden konden hun gevoel meteen uiten. Ik kan dat niet, ik heb even nodig om dit te verwerken. Natuurlijk baal ik er enorm van dat we niet naar Rio gaan. Net als die andere meiden. Maar we hebben ook tegen elkaar gezegd dat we trots mogen zijn. We hebben een ontzettend goed toernooi gespeeld en gaan met opgeheven hoofd naar huis.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Hong, Hans, Elvira, Pim, Djoke, Sanne, Annelies, Karin, Judith, Paula, Jaaike, Anne en Fleur aan!