Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zitvolleybalsters in finale tegen Rusland

Zitvolleybalsters in finale tegen Rusland

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

HANGZHOU - De Nederlandse zitvolleybalsters hebben op de Intercontinental Cup in China de finale bereikt. Het team van bondscoach Pim Scherpenzeel speelt in de nacht van dinsdag op woensdag (om 02.00 uur NL tijd) tegen Rusland om een ticket voor de Paralympische Spelen. Het Nederlands mannenteam gaat definitief niet naar Rio. Zij slaagden er niet in om de finale te bereiken in de enorm zware poule van niet-gekwalificeerde landen.

Deel dit artikel op social media

De zitvolleybalsters liepen in hun een-na-laatste poulewedstrijd tegen hun eerste nederlaag aan. Rusland was met 3-0 te sterk. Een dag later versloeg Oranje wel Japan met 3-0. Dit leverde Nederland een plaats in de finale op. In de finale, die wordt gespeeld in de nacht van dinsdag op woensdag, treft de equipe van Scherpenzeel opnieuw Rusland. Alleen de winnaar verdient een Paralympisch ticket. De finale is vannacht live te volgen via deze link: www.kktv1.com/10025

Nederland begon moeizaam in de laatste poulewedstrijd tegen Japan. De Aziaten hadden Oranje goed gescout, speelden met veel enthousiasme en gaven nooit op. Oranje liet zich echter niet van de wijs brengen en maakte naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter gebruik van de gaten in de Japanse verdediging. Djoke van Marum was blokkerend sterk, terwijl Karin van der Haar en Paula List goed aan het aanvallen waren. Bovendien serveerde het hele team sterk. Uiteindelijk versloeg Nederland Japan toch met ruime cijfers.

Nederland – Japan 3-0 (25-17, 25-17, 25-16)
Nederland – Rusland 0-3 (22-25, 20-25, 21-25)

Mannen niet naar Rio

De zitvolleybalmannen gaan definitief niet naar de Paralympische Spelen. Oranje slaagde er niet in om eerste of tweede te worden in de poule en zodoende de finale te bereiken. Wel sloot het team van bondscoach Hans Mater het toernooi goed af, met een 3-1 zege op Canada.

Nederland – Kazachstan 2-3
Nederland – Polen 3-0
Nederland – Canada 3-1

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Hong, Hans, Elvira, Pim, Djoke, Sanne, Annelies, Karin, Judith, Paula, Jaaike, Anne en Fleur aan!