Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zitvolleybal: vrouwen winnen, mannen verliezen

Zitvolleybal: vrouwen winnen, mannen verliezen

Paralympisch

Cheer!

HANGZHOU - Op de Intercontinental Cup in China hebben de Nederlandse zitvolleybalsters ook hun tweede wedstrijd gewonnen. De equipe van bondscoach Pim Scherpenzeel won knap met 3-0 van Slovenië. Op het laatste EK verloor Oranje nog van dit land in de strijd om de bronzen medaille. De mannen, die het toernooi in Anji gisteren begonnen met twee overwinningen, verloren vandaag met ruime cijfers van Rusland.

Deel dit artikel op social media

De Intercontinental Cup in Anji bestaat in feite uit twee verschillende toernooien: een voor teams die al gekwalificeerd zijn voor de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro, en een voor teams die nog niet gekwalificeerd zijn. Beide Nederlandse zitvolleybalteams moeten hun ticket nog verdienen.

Het Nederlands vrouwenteam speelt in een poule met in totaal zes landen. Ieder land speelt een keer tegen elkaar. Hierna spelen de nummers 1 en 2 van de ranglijst een finale om het enige beschikbare Paralympische ticket.

Voor de mannen geldt hetzelfde systeem. Zij komen echter uit in een poule met in totaal negen landen.

Het vrouwenteam is goed op weg richting de finale nu het al twee van de vijf wedstrijden gewonnen heeft. Het mannenteam heeft twee wedstrijden gewonnen en een verloren en is hiermee ook nog in de race voor de bovenste plaatsen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Hong, Hans, Elvira, Pim, Djoke, Sanne, Annelies, Karin, Judith, Paula, Jaaike, Anne en Fleur aan!