Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeiler Postma verovert Europese titel in Finn-klasse

Zeiler Postma verovert Europese titel in Finn-klasse

RoadToRio

Cheer!

Zeiler Pieter-Jan Postma heeft zaterdag goud gewonnen bij de EK in de olympische Finn-klasse.

Deel dit artikel op social media

De 34-jarige Nederlander werd achtste in de laatste reguliere race en zeilde in de afsluitende medalrace naar de zesde plaats.

Dat was voldoende om de Hongaar Zsombor Berecz achter zich te houden. Die passeerde in de slotrace bovendien de Kroaat Milan Vujasinovic, die het brons pakte.

Het toernooi in Spanje was een Open EK. Postma was de hoogst genoteerde Europeaan in de geschoonde lijst en pakte daardoor de titel.

Postma begon het toernooi voor de kust van Barcelona met een rampzalige race (33e), maar knokte zich daarna terug in het toernooi. Hij won de tweede race en pakte daarna twee zesde, een tweede en een derde plaats. Daardoor ging hij als klassementsleider de finaledag in. Zonder daar te schitteren, behield hij zijn voorsprong op de naaste belagers.

De 34-jarige Fries is al een tijdje zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op het WK van november in Nieuw-Zeeland verzekerde hij zich van een van de vier startbewijzen. In Brazilië hoopt hij zich te verbeteren ten opzichte van Londen, waar hij vierde werd op de Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Pieter-Jan aan!