Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Yuskov wint overtuigend 500 meter bij WK allround, Kramer negende

Yuskov wint overtuigend 500 meter bij WK allround, Kramer negende

EK en WK

Cheer!

BERLIJN - Sven Kramer is zaterdag redelijk goed begonnen aan het WK allround in Berlijn. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde als negende op de 500 meter, maar moest wel veel tijd toegeven op winnaar Denis Yuskov.

Deel dit artikel op social media

Kramer klokte in de zevende rit een tijd van 36,54. Yuskov reed in de voorlaatste rit naar 35,84 en was veruit de snelste op de sprintafstand. Havard Bokko moest ruim drietiende van een seconde toegeven op de Rus en werd tweede.

Jan Blokhuijsen was net iets sneller dan Kramer en eindigde in 36,46 als zesde. De twee Nederlanders namen op de 500 meter direct afstand van concurrenten Bart Swings en Sverre Lunde Pedersen. De Noor eindigde in 36,79 als twaalfde. Swings was ruim een tiende sneller (36,67) en werd eflde.

De mannen rijden later op zaterdag nog de 5000 meter. Kramer begint aan de 5 kilometer met een achterstand van zeven seconden op Yuskov. De Rus heeft voor het weekend al laten doorschemeren de afsluitende 10.000 meter niet te rijden.

Kramer keek met een goed gevoel terug op zijn 500 meter. "Ik ben heel tevreden. Mijn opening was goed. Ik had graag iets hadder gewild, maar ik moet hier heel blij mee zijn. Ik kan vaak iets extra's in zulke wedstrijden."

Kramer is de regerend wereldkampioen en pakte in totaal zeven wereldtitels.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!