Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wüst begint WK allround met vierde plek op 500 meter

Wüst begint WK allround met vierde plek op 500 meter

EK en WK

Cheer!

BERLIJN - Ireen Wüst is zaterdag goed gestart op de WK allround in Berlijn. De Nederlandse werd op de 500 meter vierde en was iets sneller dan Martina Sablikova.

Deel dit artikel op social media

Wüst, vijfvoudig wereldkampioen, klokte in Berlijn een tijd van 39,41. Dat was haar snelste tijd op de 500 meter van dit seizoen. Ze was ruim tweetienden sneller dan Sablikova, die zevende werd.

Antoinette de Jong versloeg de regerend wereldkampioen in een rechtstreeks duel. De Nederlandse werd in 39,44 vijfde. Linda de Vries reed de negende tijd (39,84).

Miho Takagi won op overtuigende wijze de 500 meter in Berlijn. De Japanse was de eerste vrouw die onder de 39 seconden dook: 38,93. Takagi’s landgenoten Misaki Oshigiri (38,95) en Ayaka Kikuchi (39,34) eindigden als respectievelijk tweede en derde. Het podium was zodoende volledig Japans. De Japanse ploeg staat onder leiding van de Nederlandse coach Johan de Wit.

De vrouwen rijden later op zaterdag nog de 3000 meter. Wüst moet iets minder dan drie seconden goedmaken op Takagi en heeft bijna anderhalve seconde voorsprong op Sablikova. De Tsjechische is de regerend Europees- en wereldkampioen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!