Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

WK Baan: dubbel goud voor Norbruis en Nijhuis op tijdrit

WK Baan: dubbel goud voor Norbruis en Nijhuis op tijdrit

RoadToRio

Cheer!

MONTICHIARI – Paralympisch wielrenners Arnoud Nijhuis en Alyda Norbruis hebben de Nederlandse ploeg tijdens de WK aangepast baanwielrennen twee gouden medailles bezorgd. Beide deden ze dat in het Italiaanse Montichiari op de tijdrit. Nijhuis tekende met 1:12.423 bovendien voor een nieuw wereldrecord in de C1-handicapklasse.

Deel dit artikel op social media

Voor Nijhuis is het zijn eerste wereldtitel én eerste wereldrecord. “De tests in de aanloop naar dit WK waren al goed, ik wist dat het erin zat”, erkende hij na zijn race. “Vooral in het begin van de race ben ik veel sterker geworden, daar heb ik ook mijn winst gepakt ten opzichte van de concurrenten.” Achter Nijhuis ging het zilver naar de Chinees Zhangyu Li. Brons was voor de Argentijn Rodrigo Lopez.

Norbruis verdedigde op de Italiaanse wielerbaan met succes haar wereldtitel in de C2-klasse. Ze finishte na 40.260 seconden, bijna twee tellen sneller dan de Australische Amanda Reid, die zilver pakte. Het brons ging naar de Chinese Zhenling Song. “Een tijd rond de veertig seconden is voor mijn doen goed”, zei Norbruis na afloop. “Richting de Paralympische Spelen geeft het een ontzettend goed gevoel dat ik hier goud pak.”

Tandems

Op de achtervolging was er bij de tandems geen Nederlands succes. Zowel het koppel Vincent ter Schure en Timo Fransen (6e tijd), als Stephen de Vries en Patrick Bos (7e tijd), werd uitgeschakeld in de voorrondes.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alyda en Arnoud aan!