Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Willem Greve derde in Grote Prijs Indoor Brabant

Willem Greve derde in Grote Prijs Indoor Brabant

RoadToRio

Cheer!

DEN BOSCH - Springruiter Willem Greve is zondag met zijn paard Carambole N.O.P. derde geworden tijdens de Grote Prijs van Indoor Brabant. Daarmee was hij de beste Nederlander. De Duitser Markus Ehning won, voor zijn landgenoot Hans-Dieter Dreher.

Deel dit artikel op social media

Gert Jan Bruggink was op de achtste plaats de tweede landgenoot. Zijn toppaard Vampire, maakte een springfout in de barrage. De snelste tijd kwam op naam van regerend Nederlands kampioen Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. die in hun race naar de finish twee balken uit de lepels liet vallen. Dat was goed voor de tiende plaats. Jur Vrieling overtuigde in de eerste omloop en eindigde op de twaalfde plaats na de barrage met zijn Olympische hoop VDL Zirocco Blue N.O.P.

Aan het begin van het Olympisch jaar staat de Nederlandse springsport er goed voor. Bondscoach Rob Ehrens was dan ook een tevreden man met vier van zijn pupillen in de twaalfkoppige barrage. Willem Greve beet het spits af voor Nederland en zette gelijk een foutloos resultaat neer in 42.29 seconden. “Ik dacht niet dat ik zou winnen, maar wist dat de andere tien ruiters na mij alles zouden moeten geven. Dat levert dan risico’s op”, vertelde Greve na afloop. "De manier waarop Carambole N.O.P. hier tussen de absolute wereldtop sprong, daar ben ik heel trots op. Het eerste deel van de barrage liep heel goed. Achteraf had ik een wending iets korter kunnen draaien.”

Na de tweede plaats een paar weken geleden in de Grote Prijs van Braunschweig is de topklassering op Indoor Brabant een mooie opsteker voor Greve in dit Olympisch jaar. “Het is nog een lange weg en we luisteren naar Carambole N.O.P. hoe zijn vorm is. Natuurlijk overleggen we veel met Rob Ehrens. Rio is wel onze grote droom.”

Uitslag CSI5* Rolex Grote Prijs van Indoor Brabant, 1.60m

1. Markus Ehning (Dui), Cornado NRW (v.Cornet Obolensky), 0 – 0, 41.82 sec
2. Hans-Dieter Dreher (Dui), Cool and Easy (v.Contender), 0 – 0, 42.25 sec
3. Willem Greve, Carambole N.O.P. (v.Cassini I), 0 – 0, 42.29 sec
8. Gert Jan Bruggink (De Lutte), Vampire (v.Marome NW), 0 – 4, 43.68 sec
10. Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P., 0 – 8, 41.55 sec
12. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P., 0 – 12, 42.93 sec

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Willem, Gert-Jan, Leopold, Jur en Rob aan!