Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wild vijfde na eerste WK-dag omnium

Wild vijfde na eerste WK-dag omnium

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Kirsten Wild kende tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Londen een redelijke eerste dag op het onderdeel omnium. De Nederlandse werd zevende op de scratch, waarop ze eerder in de week nog zilver veroverde, vierde op de achtervolging en zevende op de afvalkoers.

Deel dit artikel op social media

Na drie van de in totaal zes onderdelen staat ze vijfde met 92 punten.

De Amerikaanse Sarah Hammer gaat samen met de Britse Laura Trott aan de leiding; beiden hebben 112 punten verzameld. Zondag volgen nog de tijdrit, de vliegende ronde en de puntenkoers.

Goud Pawlowska

Op het afzonderlijke onderdeel puntenkoers werden zaterdag de medailles al verdeeld. De Poolse Katarzyna Pawlowska pakte de wereldtitel voor de Canadese Jasmin Glaesser, die op deze discipline in 2012 ook tweede werd en in 2014 brons in de wacht sleepte. Arlenis Sierra uit Cuba, die vorig jaar als zevende eindigde, was nu goed voor brons.

Titelverdedigster Stephanie Pohl kon geen hoofdrol spelen en eindigde als zesde. Er deden geen Nederlandse rensters mee aan dit niet-olympische onderdeel van het baanwielrennen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten aan!