Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wild pakt zilver in spannende scratch

Wild pakt zilver in spannende scratch

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Kirsten Wild heeft op de WK baanwielrennen in Londen de zilveren medaille veroverd op het onderdeel scratch. De Nederlandse moest alleen de Britse Laura Trott voor zich dulden. De Canadese Stephanie Roorda pakte brons.

Deel dit artikel op social media

Wild, wereldkampioene in 2015, keek heel lang de kat uit de boom. Een groepje concurrenten kon tachtig meter voorsprong pakken en lang zag het ernaar uit dat zij om de medailles gingen strijden.

In de laatste drie ronden slonk het verschil snel. Wild, die in het wiel van Trott geen meter kopwerk deed, vond alsnog de aansluiting. In de daaropvolgende sprint kwam ze net tekort om Trott nog voorbij te gaan.

De prestatie van Wild leverde Nederland de derde zilveren WK-medaille op. Het goud van Trott was pas de eerste medaille voor thuisland Groot-Brittannië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten aan!