Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wester blij dat OKT begint met 'zware wedstrijd' tegen Frankrijk

Wester blij dat OKT begint met 'zware wedstrijd' tegen Frankrijk

RoadToRio

Cheer!

METZ - Keepster Tess Wester is blij dat de handbalsters vrijdagavond het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Metz beginnen tegen Frankrijk, dat op papier de moeilijkste tegenstander is.

Deel dit artikel op social media

"Het is positief dat we de zwaarste wedstrijd moeten spelen, willen nu is iedereen nog fit. We kunnen zestig minuten vol gas geven", aldus Wester tegen NU.nl.

Na de wedstrijd tegen het gastland staan er voor Nederland nog poulewedstrijden tegen Japan (zaterdag) en Tunesië (zondag) op het programma. De nummers één en twee van de groep plaatsen zich voor de Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro.

"Maar we moeten wel direct winnen van Frankrijk", vindt de 22-jarige Wester. "Anders is het echt móéten in de laatste twee duels en dan ga je anders handballen. Eigenlijk moeten we gewoon drie keer winnen, willen twee zeges kan niet genoeg zijn. Dat bleek in 2012 op het OKT voor Londen."

Sceptisch

Vier jaar geleden ging het mis in een poule met Spanje, Kroatië en Argentinië. Het contrast met toen is echter groot, want Oranje mede dankzij het zilver eind vorig jaar op de WK aansluiting gevonden heeft met de wereldtop.

"Daardoor verwacht iedereen nu van ons dat we het wel halen", beseft Wester, die in de Duitse competitie voor SG BBM Bietigheim speelt.

"Maar ik ben een beetje sceptisch. Het voelt nu alsof we voor gek staan als we niet halen. Ik heb natuurlijk wel vertrouwen in dat het gaat lukken, maar gemakkelijk is het niet."

Bioscooppubliek

De hoge verwachtingen zijn niet het enige gevolg van de recente successen van de handbalsters. Wester merkt ook dat de sport veel populairder is geworden in Nederland.

"De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje was vorige week binnen 24 uur. Geweldig om in zo'n ambiance te spelen. Het maakt me enorm trots, al is het Nederlandse publiek een beetje bioscooppubliek."

"Bij wedstrijden voor mijn club in Duitsland is het geen minuut stil. Je kunt in het veld niet eens communiceren. Zo'n sfeer wil ik ook in Nederland. Nogmaals, ik ben superlij dat er tegenwoordig veel publiek is, maar het mag luidruchtiger."

Westers is het er vrijdagavond tegen Frankrijk wel behoorlijk luid aan om op de tribunes in Metz te gaan. "Handbal is een grote sport in Frankrijk. Het thuispubliek zal er vol achter gaan staan. Dat is niet makkelijk voor ons, maar ik heb er wel heel veel zin in."

De wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk begint vrijdag om 19.00 uur in Metz. Het duel met Japan is zaterdag om 16.45 uur, waarna Oranje het OKT zondag om 17.45 uur afsluit tegen Tunesië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tess, Ally, Kelly, Esther, Sanne, Isabelle, Sanne, Marieke, Yvette, Jasmina, Lois, Anouk, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Annick, Angela, Inger, Lynn, Myrthe, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy, Estavana en Maxime aan!