Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters veel te sterk voor Duitsland op OKT

Waterpolosters veel te sterk voor Duitsland op OKT

Cheer!

GOUDA - De Nederlandse waterpolosters hebben donderdag op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) zoals verwacht een royale overwinning geboekt op Duitsland. De ploeg van bondscoach Arno Havenga was met 16-3 (3-0 5-1 4-2 4-0) veel te sterk voor de Duitse waterpolosters.

Deel dit artikel op social media

Het betekende de tweede overwinning van Oranje in Gouda, na de winst maandag op Frankrijk (14-5) en de daaropvolgende remises tegen Rusland en Italië (beide 8-8).

Voor de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff. Op de badrand lag een cap met het nummer 14.

In het eenzijdige duel kwamen de Nederlandse doelpunten van Amarens Genee (drie), Marloes Nijhuis (drie), Lieke Klaassen (drie), Sabrina van der Sloot (twee), Nomi Stomphorst, Leonie van der Molen, Isabella van Toorn en Yasemin Smit (twee). De aanvoerster nam de symbolische veertiende treffer voor haar rekening.

De vrouwen van Havenga sluiten de groepsfase vrijdag af tegen het puntloze Nieuw-Zeeland. Ze weten daarna welk land de tegenstander wordt in de cruciale kwartfinale op zaterdag, waarin een ticket naar Rio valt te verdienen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Isabella, Lieke, Nomi, Dagmar, Yasemin, Bente, Sabrina, Laura, Amarens, Vivian, Marloes, Laura, Jalou, Debby, Maud, Leonie en Kitty Lynn aan!