Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters ook niet langs Italië op OKT

Waterpolosters ook niet langs Italië op OKT

RoadToRio

Cheer!

GOUDA - De Nederlandse waterpolosters zijn woensdag in de derde groepswedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) opnieuw niet tot winst gekomen. Oranje moest genoegen nemen met een 8-8 gelijkspel tegen Italië.

Deel dit artikel op social media

Kwalificatie voor de Spelen dreigt nu een zware klus te worden voor de ploeg van bondscoach Arno Havenga.

Een dag eerder had Oranje ook al met dezelfde cijfers gelijkgespeeld tegen Rusland. Daardoor is de kans aanwezig dat Nederland zaterdag in de cruciale kwartfinale, waarin een ticket naar Rio valt te verdienen, een topland uit de andere poule treft.

Oranje was het toernooi in Gouda maandag begonnen met een ingecalculeerde overwinning op Frankrijk (14-5). De nummer twee van het EK én WK speelt donderdag tegen Duitsland en sluit de groepsfase een dag later af tegen Nieuw-Zeeland.

De kwartfinales op zaterdag zijn beslissend. De vier winnaars daarvan mogen naar Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Isabella, Lieke, Nomi, Dagmar, Yasemin, Bente, Sabrina, Laura, Amarens, Vivian, Marloes, Laura, Jalou, Debby, Maud, Leonie en Kitty Lynn aan!