Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters eindigen als vijfde op OKT

Waterpolosters eindigen als vijfde op OKT

RoadToRio RoadToTokyo

Cheer!

GOUDA - De Nederlandse waterpolosters hebben maandag in Gouda het olympisch kwalificatietoernooi afgesloten op de vijfde plaats. Oranje versloeg Griekenland met 9-7 en is daarmee eerste reserve voor de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

De ploeg van bondscoach Arno Havenga liep zaterdag plaatsing voor Rio de Janeiro mis door in de kwartfinale met 10-7 van Spanje te verliezen.

Aanvoerster Yasemin Smit was met drie treffers topscorer van de thuisploeg, die in het emotionele duel op inzet en karakter de winst veiligstelde. Zondag werd Frankrijk al met 16-1 verslagen.

Havenga gaf op waterpolo.nl toe dat het duel met Griekenland voor zijn ploeg een zware bevalling was. "We gaan niet naar Rio. Dat is voor ons zo'n klap, het heeft tijd nodig om daarmee te kunnen omgaan", zei hij.

Desondanks keek de coach tevreden terug op de wedstrijd van maandag. "Ik ben trots op het karakter dat de ploeg tegen de Grieken heeft getoond. We hebben met eer en respect naar onszelf, het team en alles er omheen gespeeld en haalden een goed niveau. We kunnen het toernooi nu toch met opgeheven hoofd verlaten.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Isabella, Lieke, Nomi, Dagmar, Yasemin, Sabrina, Amarens, Vivian, Marloes, Laura, Debby, Maud en Leonie aan!