Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos: was verleerd mijn handen in lucht te steken

Vos: was verleerd mijn handen in lucht te steken

RoadToRio

Cheer!

GOOIK - "Het was veel te lang geleden." Na 573 dagen heeft Marianne Vos weer een wegwedstrijd gewonnen. In september 2014 won ze de derde etappe van de Ladies Tour, daarna bleven de ereplaatsen uit voor de olympisch kampioene. Oververmoeid en overtraind stond ze bijna een jaar aan de kant.

 

Deel dit artikel op social media

"Ik was zelfs verleerd mijn handen in de lucht te steken, dat ben ik even vergeten. Ik had niet echt een reden om te oefenen. Dat moet ik maar bewaren voor de volgende keer", vertelt Vos in Langs de Lijn En Omstreken.

Kippenvel, net als bij Londen 2012

Haar grootste overwinning op de weg boekte Vos in 2012 in Londen op de Olympische Spelen. "Het gevoel vandaag kwam best wel in de buurt, ook al is het maar de Pajot Hills Classic en zal het niet de hele wereld overgaan. Voor mij is het een bijzondere overwinning. Ik heb onderweg wel moeten afzien, maar het gevoel komt terug. Dat ik het werk van de ploeg kon afmaken in de finale, maakt wel heel veel los."

Begin deze maand maakte Vos na elf maanden haar rentree, maar rustig beginnen in de buik van het peloton past niet bij haar. "Het is wel de aard van het beestje om voor de winst te willen rijden. Dat is het mooiste wat er is, het spelletje blijft geweldig."

Hoewel Vos al haar hele carrière een veelwinnaar is, had ze niet gedacht in Gooik als eerste over de streep te komen. "De eerste wedstrijd ging al boven verwachting goed, ik zat direct in de kopgroep. Dan hoop je op meer, maar je verwacht niet al te veel. Dat ik nu al kan winnen in een mooie koers met een sterk deelnemersveld had ik niet verwacht."

Herstel ligt voor op schema

"Het gaat wel goed en sommige momenten geven me zeker moed, maar het moet wel beter. Dit is misschien niet het moment om kritisch te zijn, maar dat moet ik zelf wel zijn. Dit gevoel is heel fijn, maar in de opbouw is het nodig een paar procent sterker te zijn", zegt Vos.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!