Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos viert in België tweede overwinning sinds rentree

Vos viert in België tweede overwinning sinds rentree

RoadToRio

Cheer!

GOOIK - Marianne Vos heeft woensdag in de Pajot Hills Classic in het Belgische Gooik haar tweede overwinning geboekt sinds haar rentree.

Deel dit artikel op social media

Het betekende voor de 28-jarige renster van Rabo-Liv haar eerste zege buiten Nederland sinds ze terugkeerde na een lange periode zonder competitie. Eerder deze maand was de Brabantse al de sterkste in het criterium van Oud-Vossemeer.

In Gooik bleef Vos de Amerikaanse Megan Guarnier (tweede) en Lotta Lepistö (derde) uit Finland ruim voor in een sprint bergop. Het verschil met de nummer twee was meer dan een fietslengte

Op het machtsvertoon was nog door niemand gerekend. "Marianne verbaasde ook zichzelf met haar laatste krachtsinspanning'', reageerde ploegleider Sierk-Jan de Haan. "Ze had dit helemaal niet verwacht. Het verschil was groot voor een massasprint. Een topprestatie van Marianne. Ze is verder dan we dachten.''

Vos keerde eerder deze maand in de Acht van Westerveld, waar ze tiende werd, al terug in het wielerpeloton. Ze stond tien maanden aan de kant wegens blessures en verschijnselen van overtraindheid.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!