Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Voorhuis grijpt nipt naast winst op 3000 meter in Heerenveen

Voorhuis grijpt nipt naast winst op 3000 meter in Heerenveen

EK en WK

Cheer!

Jorien Voorhuis is vrijdag op de 3000 meter als tweede geëindigd bij de World Cup-finale in Heerenveen.

Deel dit artikel op social media

De 31-jarige Twentse klokte een tijd van 4.08,18 in Thialf. Het goud was voor de Russische Natalya Voronina (4.08,15), het brons ging naar Olga Graf uit Duitsland (4.08,40).

Marije Joling noteerde met 4.08,65 de vierde tijd in Heerenveen, voor Irene Schouten: 4.08,91. Annouk van der Weijden (negende in 4.10,65) en Yvonne Nauta (tiende in 4.10,82) speelden geen rol van betekenis in Friesland.

Voor Voorhuis betekende het haar beste resultaat ooit in de wereldbeker. Hiervoor won de allroundster alleen twee keer brons op de 3000 meter. Eerder dit seizoen moest de schaatsster van Team Koopjesdrogisterij.nl nog genoegen nemen met de vierde plaats bij de World Cups in Calgary en Inzell.

In het klassement veranderde er weinig in de top. De Tsjechische Martina Sablikova, die vanwege een lichte dijbeenblessure niet van de partij is in Heerenveen, was al zeker van de eindzege. Voronina bleef tweede, voor Schouten.

Voorhuis klom met haar zilveren plak naar de zesde plaats. Joling behield haar vijfde positie, terwijl Van der Weijden van de zesde naar de achtste plek zakte.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!