Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vluchter Tjallingii kijkt voldaan terug op laatste Milaan-San Remo

Vluchter Tjallingii kijkt voldaan terug op laatste Milaan-San Remo

Cheer!

Maarten Tjallingii passeerde zaterdag voor de laatste keer in zijn loopbaan eindstreep van Milaan-San Remo. De 38-jarige renner van Lotto-Jumbo reed met tien andere renners lang vooruit en keek voldaan terug op zijn rit.

Deel dit artikel op social media

Het was het derde jaar op rij dat de geboren Fries vrijwel de hele dag voorop reed in de 'Primavera'. Het avontuur duurde zaterdag tot zo'n 25 kilometer voor San Remo.

"Het was leuk zo", zei Tjallingii bij de NOS. "Je hoopt dat je mee bent en het is gaaf dat het dan lukt. Vooraf bedacht ik ook nog dat een groep van tien, elf renners ideaal zou zijn."

Tjallingii zag dat de etappe precies verliep zoals hij hoopte, waardoor hij energie kon sparen. "Het waren er elf en we draaiden allemaal supergoed. Ik ben nog nooit zo fris aan de Cipressa begonnen.''

Daar eindigde de vluchtpoging. "Als ik in het peloton was gebleven kwam ik waarschijnlijk net zo ver, maar je weet het nooit.''

Uiteindelijk bereikte Tjallingii als 99e de finish, op drieëneenhalve minuut van winnaar Arnaud Démare.

Slagter

Tom-Jelte Slagter ziet voor zichzelf in de toekomst een rol weggelegd in de voorjaarsklassieker. Zaterdag kwam de Groninger namens Cannondale als veertiende over de finish. Hij was daarmee de beste Nederlander.

"Mijn doel was om met de besten mee boven te komen op de Cipressa en de Poggio, dat is gelukt'', zei Slagter. Naar eigen zeggen stortte hij zich als vijfde of zesde vanaf de top van het slothellinkje naar beneden in de gevaarlijke afdaling naar San Remo.

"Je gaat in die afdaling niks meer opschuiven en beneden is het een kwestie van positie kiezen. Dat was chaotisch. Als ik iets beter gepositioneerd was, had ik met mijn sprint top tien kunnen finishen. Maar om tegen die mannen om de winst te sprinten, had ik niet genoeg over.''

Slagter sprak van een leermoment. "Het is de eerste keer dat ik hier een finale rijd. Ik weet nu wat er nodig is en hoe het er aan toegaat. Deze wedstrijd kan mij liggen, al zou ik dan beter vanaf de Poggio met een groepje naar de finish rijden.''

Démare

Winnaar Démare, die eerder in de rit nog ten val was gekomen, kon zijn geluk niet op. "Er zijn van die dagen dat alles lukt", jubelde de Fransman van FDJ. De 24-jarige Démare won dit jaar al een rit in Parijs-Nice.

In 2011 werd hij in Kopenhagen wereldkampioen bij de beloften. "Dat was ook zo'n dag. Ook toen voelde het alsof niets me kon tegenhouden. Na die val dacht ik nog even: het is voorbij voor mij. Er volgden twee loodzware beklimmingen. Maar zie: hier sta ik als winnaar.''

Démare was de eerste Franse winnaar van Milaan-San Remo sinds Laurent Jalabert, die in 1995 in dienst van ONCE de voorjaarsklassieker op zijn naam schreef.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!