Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vier Nederlandse judoka's in finales Tbilisi

Vier Nederlandse judoka's in finales Tbilisi

RoadToRio

Cheer!

TBILISI -  Vier Nederlandse judoka's hebben op het grandprixtoernooi in Tbilisi de finale gehaald. Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk, Noël van 't End en Roy Meyer strijden later vandaag om goud.

Deel dit artikel op social media

Steenhuis en Verkerk nemen het in de finale van de klasse tot 78 kilogram tegen elkaar op. Steenhuis, die haar drie duels op weg naar de eindstrijd met ippon won, trof Verkerk vijf keer eerder en won twee keer. Eerder dit jaar versloeg Verkerk Steenhuis nog in Düsseldorf.

Nog een saillant detail bij deze finale in Tbilisi; de judobond stuurt Verkerk naar de Spelen van Rio de Janeiro, Steenhuis is reserve.

Ook finales voor Van 't End en Meyer

Van 't End haalde in de klasse tot 90 kg voor de tiende keer de finale van een groot internationaal toernooi. Hij stuit nu op Marcus Nyman. Meyer (boven 100 kg) komt in de finale in actie tegen Or Sasson.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Guusje, Marhinde, Roy en Noël aan!