Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen 'kan niet wachten' tot start Formule 1-seizoen in Australië

Verstappen 'kan niet wachten' tot start Formule 1-seizoen in Australië

Cheer!

MELBOURNE - Max Verstappen begint zondag in het Australische Melbourne aan zijn tweede seizoen in de Formule 1 en de 18-jarige coureur van Toro Rosso kijkt reikhalzend uit naar de start van het seizoen.

Deel dit artikel op social media

''Ik kan niet wachten terug te keren op het circuit van Melbourne. Het was vorig jaar een harde leerschool bij mijn debuut, maar het circuit is er een met bijzondere elementen'', blikt hij op de website van zijn team vooruit.

De jongste Formule 1-coureur aller tijden moest vorig jaar de Grand Prix van Australië voortijdig beëindigen. Verstappen viel na 35 ronden uit met een rokende motor. Hij lag op dat moment negende.

''Uitvallen terwijl je in een positie ligt waarmee je punten scoort, was een bittere pil. Terwijl ik dat hele weekeinde juist zo opgewonden was over mijn eerste Grand Prix in de Formule 1.''

Toro Rosso had destijds Renault als motorleverancier en is nu overgestapt naar Ferrari. In de aanloop naar het nieuwe seizoen kende Verstappen in Barcelona enkele goed verlopen testsessies in de STR11.

Hobbelig

Verstappen kan het circuit van Melbourne uittekenen. ''Bocht één springt eruit. Je komt behoorlijk hard aanrijden en het is hobbelig in de remzone, dus ik weet nog dat ik het aanremmen voor die bocht behoorlijk moeilijk vond.", aldus de Limburger.

"Halverwege het circuit, ter hoogte van bocht tien, had ik tijd om naar de kant te kijken en zag daar heel veel enthousiaste fans in het gras zitten. Dat was leuk om te zien.''

De race in Australië wordt zondag verreden. Twee weken later staat in Bahrein de tweede Grand Prix van het Formule 1-seizoen op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!