Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen genomineerd voor prestigieuze Laureus Award

Verstappen genomineerd voor prestigieuze Laureus Award

Cheer!

BERLIJN - Max Verstappen hoort bij de laatste zes kanshebbers voor de prestigieuze Laureus World Sports Awards voor de doorbraak van het jaar 2015. Dafne Schippers is afgevallen voor de titel sportvrouw van het jaar.

Deel dit artikel op social media

Verstappen is genomineerd voor zijn indrukwekkende debuutseizoen in de Formule 1 als jongste coureur ooit in de koningsklasse van de autosport. Hij kreeg daar eind vorig jaar op het FIA-gala al de prijs voor persoonlijkheid van het jaar voor.

De nu 18-jarige Limburger neemt het voor de Laureus Award op tegen het Chileense voetbalelftal - dat in 2015 voor de eerste keer de Copa America won - zwemmer Adam Peaty, golfers Jason Day en Jordan Spieth en bokser Tyson Fury.

Deze award ging al vier keer naar een Formule 1-coureur. Vorig jaar mocht Daniel Ricciardo de prijs mee naar huis nemen.

Schippers

Schippers hoorde in december nog bij de tien namen die kans maakten om sportvrouw van het jaar te worden, maar de wereldkampioene op de 200 meter heeft de laatste schifting niet overleefd.

Twee andere atletes horen wel bij de genomineerden: de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce - die ten koste van Schippers WK-goud won op de 100 meter - en de Ethiopische Genzebe Dibaba, die de prijs vorig jaar won.

Ook de Amerikaanse zwemster Katie Ledecky, de Amerikaanse voetbalster Carli Lloyd, skiester Anna Fenninger uit Oostenrijk en de Amerikaanse tennister Serena Williams mogen blijven hopen op een Laureus Award.

Djokovic

Tennisser Novak Djokovic hoort wederom tot de genomineerden voor de prijs van beste sportman. De Serviër sleepte de award vorig jaar voor de tweede keer in de wacht.

De elfvoudig Grand Slam-winnaar heeft concurrentie van Lionel Messi, Spieth, Usain Bolt, Lewis Hamilton en basketballer Stephen Curry.

De strijd voor sportploeg van het jaar gaat tussen de Formule 1-ploeg van Mercedes, NBA-kampioen Golden State Warriors, de Nieuw-Zeelandse rugbyers, de Amerikaanse voetbalsters, FC Barcelona en het Britse Davis Cup-team.

Berlijn

De Laureus World Sports Awards, de prestigieuze prijzen voor sporters van het jaar wereldwijd, worden op 18 april uitgereikt in Berlijn.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!