Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen begint Formule 1-seizoen met tiende plaats in Australië

Verstappen begint Formule 1-seizoen met tiende plaats in Australië

Cheer!

MELBOURNE - Max Verstappen is het Formule 1-seizoen zondag begonnen met een tiende plaats in de Grand Prix van Australië. De winst ging naar Nico Rosberg van Mercedes.

Deel dit artikel op social media

Verstappen begon vanaf de vijfde startplaats en lag lange tijd op de vierde plaats, maar gaf door een matige pitstop veel plekken prijs. Daardoor moest de Toro Rosso-coureur uiteindelijk genoegen nemen met plaats tien.

De race in Melbourne werd tijdelijk stilgelegd door een zware crash van McLaren-coureur Fernando Alonso. De Spanjaard kwam er ongedeerd vanaf, waarna de race weer kon worden hervat.

Rosberg nam na iets meer dan de helft van de race de leidende positie over van Sebastian Vettel, die direct bij de start de leiding had overgenomen van Lewis Hamilton.

Achter Rosberg eindigde wereldkampioen Hamilton, die vorig jaar won in Australië, uiteindelijk als tweede. De derde plaats was voor Vettel. Verstappens teamgenoot Carlos Sainz eindigde als negende.

Alonso

De dag begon rampzalig voor Red Bull Racing-coureur Daniil Kvyat, die tijdens het inrijden met technische problemen kampte en niet van start ging.

Na achttien ronden werd de race op het Melbourne Grand Prix Circuit tijdelijk onderbroken door een zware crash van Alonso. De Spanjaard kwam in aanraking met Esteban Gutierrez van Team Haas, vloog een paar keer over de kop en eindigde in de bandenstapel. Van zijn auto was weinig meer over. (Bekijk beelden van de crash)

Alonso kon op eigen kracht het circuit verlaten en liep geen ernstige fysieke schade op. Nadat het circuit puinvrij was gemaakt kon de race weer worden hervat en schoof Verstappen door het uitvallen van Kimi Raikkonen (Ferrari) op naar plek vier.

Bij zijn tweede pitstop, waarbij hij wisselde naar de mediumband, viel Verstappen echter door tijdverlies terug naar plaats twaalf. Vervolgens reed hij met teamgenoot Carlos Sainz lang achter Jolyon Palmer van Renault.

Dat leidde tot extra oponthoud voor de Limburger. Uiteindelijk moest hij, na ook nog een keer gespind te zijn, genoegen nemen met de tiende plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!