Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verkoudheid Klamer nekt haar prestaties

Verkoudheid Klamer nekt haar prestaties

RoadToRio

Cheer!

MOOLOOLABA – Triatlete Rachel Klamer is zaterdag 26ste geworden bij de World Cup-race in het Australische Mooloolaba. Het resultaat stond deze race niet voorop bij de Nederlandse, aangezien ze vorige week een fikse verkoudheid had opgelopen bij de wedstrijd in Abu Dhabi.

Deel dit artikel op social media

Met niet al te veel vertrouwen verscheen Klamer in Mooloolaba aan de start. Het zwemmen was door de golfslag zwaar en kostte haar de aansluiting met de absolute top. Positief was wel dat ze nu bij het fietsen geen gaatje hoefde te laten vallen. Toch ontbrak de echte snelheid, die haar normaal dik in de top tien brengt. Nu finishte ze als 26e.

Klamer reist door naar de Gold Coast voor de tweede World Triathlon Series-wedstrijd, die haar dichterbij Olympische Spelen in Rio moet brengen. Winnaars waren net als vorige week in Abu Dhabi de Spanjaard Mario Mola bij de mannen en Jodie Stimpson bij de vrouwen.

Zaterdag 12 maart: World Cup sprint triathlon, Mooloolaba (Aus)
750m zwemmen-20 km fietsen-5 km lopen

Mannen:
1.Mario Mola (Spa)                        52.55
2.Vicente Hernandez (Spa)        53.00
3.Joao Pereira (Por)                       53.12
4.Rostyslav Pevtsov (Aze)           53.19
5.Gregor Buchholz (Dui)              53.21
6.Raul Tellechea (Arg)                   53.23

Vrouwen:
1.Jodie Stimpson (Gbr)                 58.31
2.Emma Moffatt (Aus)                 58.48
3.Kirsten Kasper (Vst)                   58.58
26.Rachel Klamer                        1.00.36

Bloemfontein
In het Zuid-Afrikaanse Bloemfontein werd paratriatlete Saskia van den Ouden winnares in haar klasse. De ambassadrice van het WK paratriathlon in Rotterdam was na de perspresentatie afgereisd naar Zuid-Afrika om er meteen toe te slaan.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel en Saskia aan!