Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Galen met EK-selectie naar OKT

Van Galen met EK-selectie naar OKT

RoadToRio

Cheer!

NIEUWEGEIN - Bondscoach Robin van Galen heeft voor het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst dezelfde dertien waterpoloërs geselecteerd als voor het afgelopen EK. 

Deel dit artikel op social media

Oranje treft van 3 tot en met 7 april Spanje, Kazachstan, Duitsland, Zuid-Afrika en Italië. Daarna volgen er kwartfinales, waarvan de winnaars naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro mogen.

De selectie:
Ruben Hoepelman
Roeland Spijker 
Joep van den Bersselaar  
Lars Gottemaker  
Ruud van der Horst  
Eelco Wagenaar 
Luuk Gielen   
Jesse Koopman 
Lars Reuten  
Thomas Lucas 
Robin Lindhout  
Yoran Frauenfelder 
Jorn Winkelhorst


De Nederlandse mannen waren voor het laatst actief op de Olympische Spelen van Sydney 2000. Kwalificatie voor de Rio zou in dit deelnemersveld een sensatie zijn. “We hebben helemaal niets te verliezen, maar alles te winnen”, zei Van Galen eerder na de loting voor het OKT. “Italië en Spanje zijn normaliter een maatje te groot, maar tegen de andere drie landen hebben we kansen. Als we er in slagen Duitsland, Kazachstan en Zuid-Afrika achter ons te laten, eindigen we als derde in de poule. Dan ontlopen we de vrijwel zekere poulewinnaar Hongarije in de kwartfinales. Die wedstrijd is beslissend voor Rio. Het zal al met al een ‘hell of a job’ worden, maar we gaan er vol tegenaan en geloven in een stunt!”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorn, Ruud, Ruben, Eelco, Lars, Joep, Yoran, Lars, Thomas, Jesse, Robin, Roeland, Luuk en Robin aan!