Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Sloot vreest 'enorme terugslag' waterpolo door mislopen Spelen

Van der Sloot vreest 'enorme terugslag' waterpolo door mislopen Spelen

Cheer!

GOUDA - Oranje-speelster Sabrina van der Sloot vreest dat het mislopen van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro grote gevolgen heeft voor de Nederlandse waterpolosters.

Deel dit artikel op social media

"Er komt waarschijnlijk een enorme terugslag", aldus Van der Sloot, die zaterdag met Oranje in Gouda van Spanje verloor (10-7). Niet Nederland, maar de Spaanse ploeg gaat daardoor naar Rio.

Van der Sloot was zelfs even bang dat de waterpolosters hun A-status binnen NOC*NSF zullen kwijtraken, maar daar lijkt geen sprake van. Toch vermoedt ze dat er veel zal veranderen voor het Nederlands team.

"Ik verwacht dat we veel spelers kwijtraken. Iedereen binnen ons team moet voor zichzelf nu bedenken of je dit nog wilt blijven doen. Of ik doorga? Ik denk het wel, maar op wat voor niveau dat weet ik nog niet."

Kwaad

De 25-jarige Van der Sloot liep in 2012 ook al de Spelen in Londen mis met Oranje. Opvallend is dat Nederland tussendoor wel presteerde op EK's en WK's. Zowel op het laatste WK als EK veroverde de ploeg zilver.

"Ik denk dat het probleem is dat we de druk niet aankunnen", concludeert Van der Sloot. "Mentaal zijn we niet sterk genoeg, want kwalitatief is Spanje echt niet beter dan wij. Op het moment dat het moest gebeuren hebben we als een natte krant gespeeld."

De woede is dan ook groot bij Van der Sloot. "Ik ben kwaad op mezelf, kwaad op mijn ploeggenoten en kwaad op iedereen die verder bij dit team hoort."

"We hebben fouten gemaakt die we niet hadden hoeven maken en daardoor hebben we niet eens ons basisniveau gehaald. En ja, dan hoor je niet op de Spelen thuis."

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sabrina aan!