Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Mark derde in eerste race na historische pole in WK Superbike

Van der Mark derde in eerste race na historische pole in WK Superbike

Cheer!

Michael van der Mark blijft goed presteren in het nieuwe Superbike-seizoen. De Rotterdammer pakte zaterdag als eerste Nederlander in de geschiedenis pole position in het Thaise Buriram. Bovendien was het de eerste pole voor Honda sinds 2014.

Deel dit artikel op social media

In de eerste race werd de Nederlander uiteindelijk derde. Hij moest de twee Britten die naast hem op de startrij stonden, oud-wereldkampioen Tom Sykes en regerend wereldkampioen Jonathan Rea, voor zich dulden.

De Noord-Ier Rea pakte alweer zijn derde zege uit drie ritten van dit seizoen.

Van der Mark begon matig aan de race in Thailand, maar knokte zich snel terug naar voren en eindigde al voor de derde keer dit seizoen op het podium. 

De Rotterdammer start zondag in de tweede race opnieuw vanaf pole position. Hij bezet de tweede plek in de WK-stand.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!