Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Turnster Van Gerner maakt na negen maanden geslaagde rentree

Turnster Van Gerner maakt na negen maanden geslaagde rentree

RoadToRio

Cheer!

STUTTGART - Turnster Céline van Gerner heeft zaterdag na negen maanden afwezigheid een geslaagde rentree gemaakt bij de wereldbekerwedstijd in Stuttgart.

Deel dit artikel op social media

De 21-jarige Nederlandse, die hersteld is van een hamstringblessure, kwam uit op sprong, brug, balk en vloer en werd in een sterk deelnemersveld met een score van 54.665 punten zesde.

Van Gerner was niet meer in actie gekomen sinds de Europese Spelen vorig jaar zomer in Bakoe. Komende zomer in Rio de Janeiro hoopt ze voor de tweede keer in haar loopbaan deel te nemen aan de Olympische Spelen.

De Nederlands vrouwenploeg plaatste zich in oktober op de WK in Glasgow voor Rio. Van Gerner was daar door haar blessure niet bij, maar ze maakt wel een goede kans om in de selectie van bondscoach Gerben Wiersma te worden opgenomen. 

Geweldig

In juli maakt Wiersma, die ook de trainer is van Van Gerner, de definitieve selectie voor de Spelen bekend. Zaterdag zei hij zeer tevreden te zijn over de terugkeer van de turnster. "Deze comeback is natuurlijk geweldig", aldus Wiersma.

Vier jaar geleden in Londen werd Van Gerner twaalfde op de meerkamp. Ze mag zich daardoor de beste Nederlandse turnster ooit op de Spelen noemen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Céline aan!