Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Turners verslaan Spanje

Turners verslaan Spanje

RoadToRio

Cheer!

NIJVERDAL - Het Nederlandse heren turnteam heeft tijdens de interland Nederland-Spanje in Nijverdal het Spaanse team met ruime voorsprong verslagen.

Deel dit artikel op social media

Hoewel de Spanjaarden in volle sterkte aanwezig waren, bleek het team van Nederland, bestaande uit Anthony van Assche, Michel Bletterman, Frank Rijken, Bart Deurloo, Yuri van Gelder en Glenn Smink, duidelijk het sterkste.

De andere Nederlandse turners namen individueel deel, met uitzondering van Epke Zonderland en Casimir Schmidt die zich vooraf hadden afgemeld wegens herstel. Ook Jeffrey Wammes en Karl Kosztka turnden uit voorzorg niet mee.

Vanaf het eerste toestel verliep de wedstrijd goed voor de Nederlandse mannen. Anthony van Assche beet het spits af op voltige. Dit toestel is ook het eerste onderdeel tijdens het Olympisch Test Event. Van Assche turnde een prima, vloeiende oefening, waarna zijn teamgenoten zijn voorbeeld volgden. Op ringen turnden de Nederlanders ook een hogere score dan de Spanjaarden. Yuri van Gelder noteerde een 15.700, hetgeen meteen de hoogste toestelscore van de dag bleek.

Het verschil met het team van Spanje, dat op voltige al tegen een achterstand van 6 punten keek, begon na twee toestellen al op te lopen. Op sprong echter werden wat landingsfouten gemaakt, waardoor de voorsprong niet verder kon worden uitgebouwd. De marge werd beduidend minder toen Spanje het verschil kleiner maakte met drie volle punten. Dit bleek echter niet voldoende om de opmars van Nederland te stoppen, hoewel op brug ook een punt werd ingeleverd. Op rek en vloer werd dit vervolgens weer goedgemaakt, vooral dankzij uitstekend turnen op het laatste toestel. Na vloer bleek de score 342.60. Het totaalresultaat van Spanje is 333.70.

Individueel
Bart Deurloo bleek de beste, hij turnde een nagenoeg vlekkeloze wedstrijd hetgeen hem een totaalscore van 89.35 punten opleverde. Zijn beste resultaat ooit.Tweede werd de Spanjaard AlbertoTallon (86.50). De derde plaats was voor Michel Bletterman (83.95).

"I have a superjob". Met deze uitspraak van bondscoach Mitch Fenner laat hij zien dat hij tevreden was met het resultaat, hoewel er niet geheel vlekkeloos werd geturnd. “En we misten vandaag ook nog een paar goede turners zoals Epke, Casimir en Jeffrey.”

Fenner was vooral verheugd over het hoger aantal punten dat met dit team werd gehaald dan in Glasgow (341.925 en goed voor de 11e plaats. Spanje werd in Glasgow 13e met 340.758).

De volgende uitdaging is de interland in Waddinxveen op 2 april tegen Frankrijk (10e in Glasgow met 344.859).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anthony, Glenn, Bart, Michel, Frank en Yuri aan!