Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Toro Rosso presenteert nieuwe wagen Verstappen

Toro Rosso presenteert nieuwe wagen Verstappen

Cheer!

BARCELONA - Toro Rosso heeft dinsdag in Barcelona de nieuwe wagen van Max Verstappen, de STR11, gepresenteerd. 

Deel dit artikel op social media

Qua uiterlijk verschilt de auto weinig van de STR10, waarmee de 18-jarige Nederlander vorig jaar twaalfde werd in zijn debuutseizoen in de Formule 1.

Ook Verstappens teamgenoot, de Spanjaard Carlos Sainz, was bij de presentatie aanwezig.

Verstappen is in Barcelona omdat hij dinsdag is begonnen aan zijn tweede testsessie op het Circuit de Catalunya. Vorige week kwam hij bij de eerste testsessie, verdeeld over twee dagen, tot een totaal van 231 ronden.

De Nederlander reed toen al in de STR11, maar de wagen had nog niet de officiële kleurstelling voor het nieuwe seizoen, dat op 20 maart van start gaat met de Grand Prix van Australie.

Banden

De tweede testsessie begon dinsdagochtend al voor Verstappen, waarna hij donderdag weer het circuit op zal gaan. De Limburger hoopt dat hij net als vorige week veel rondes kan afleggen.

"Het is belangrijk om weer veel ronden te rijden. Nu ook met andere banden dan de medium compound. Naast veel rijden, gaan we ons richten op de nieuwe onderdelen en de afstelling van de auto. Dat zijn de voornaamste doelen", zegt Verstappen op zijn officiële website.

De coureur merkte tijdens de eerste testsessie al dat zijn lichaam na een aantal weken vrijaf goed reageert op de rondes in zijn nieuwe wagen. "Je spieren moeten altijd even wennen aan zo’n eerste dag, hoe hard je daar ook voor traint. Maar na mijn tweede dag in de auto had ik er weinig last van, dus dat is positief."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!