Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tandems naar zilver en brons in sprinttoernooi

Tandems naar zilver en brons in sprinttoernooi

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

MONTICHIARI – Het paralympisch tandemduo Tristan Bangma en Teun Mulder heeft zilver veroverd in het sprinttoernooi van het WK baanwielrennen. Naast de tweede plaats van Bangma en Mulder was er op de laatste dag van het WK in Montichiari brons voor Larissa Klaassen en Haliegh Dolman.

Deel dit artikel op social media

Bangma en Mulder moesten in de finale van het sprinttoernooi hun meerderen erkennen in titelverdedigers Neil Fachie en Peter Mitchell. Het Britse duo was in de eindstrijd in twee manches te sterk. Groot-Brittannië pakte met James Ball en Craig MacLean ook het brons. Eerder dit WK waren Bangma en Mulder ook goed voor zilver op de 1.000 meter tijdrit.

Ook Klaassen en Dolman pakten op de Italiaanse wielerbaan hun tweede medaille van dit WK. Daags na het goud op de 1.000 meter tijdrit wonnen ze brons. In de strijd om de derde plaats versloegen Klaassen en Dolman de Japanse Yurie Kanuma en Mai Tanaka. Het goud ging naar Jessica Gallagher en Madison Janssen uit Australië, zilver was er voor Sophie Thornhill en Helen Scott (Groot-Brittannië).

Negen medailles

De afgelopen vier dagen vierde de Nederlandse ploeg in totaal negen medailles; één meer dan vorig jaar op de wereldkampioenschappen in Apeldoorn. De ploeg won drie gouden, drie zilveren en drie bronzen plakken.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tristan, Teun, Larissa en Haliegh aan!