Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tafeltennissters niet rechtstreeks naar kwartfinales WK

Tafeltennissters niet rechtstreeks naar kwartfinales WK

RoadToRio

Cheer!

KUALA LUMPUR - De Nederlandse tafeltennissters hebben zich woensdag niet rechtstreeks kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WK voor landenteams.

Deel dit artikel op social media

De Oranje-ploeg verloor woensdag in Kuala Lumpur de laatste groepswedstrijd van Singapore (2-3). De equipe van bondscoach Elena Timina moet zich nu via een tussenronde bij de laatste acht zien te scharen.

Li Jiao verloor bij een gelijke stand (2-2) het beslissende duel met Mengyu Yu (3-1). De kopvrouw zette Nederland nog wel op voorsprong. Ze was in een spannend duel te sterk voor Tianwei Feng: 3-2.

Li Jie ging vervolgens kansloos onderuit tegen Yu (3-0 en Feng (3-0). Britt Eerland boekte een knappe zege op Siyun Isabelle Li (3-0).

Singapore is door de zege zeker van de groepswinst en een plaats in de kwartfinale. Nederland eindigt als tweede en stuit donderdag in de tussenronde op een nummer drie van een andere poule.

Mannen
De Nederlandse mannen verloren hun laatste groepswedstrijd in de tweede divisie van België. Dat stond al na drie partijen vast. Nederland, dat van Thailand en Canada won, eindigde daardoor als vierde in de eindrangschikking.

Spannend was de 'derby der lage landen' wel. Elk duel werd pas in de vijfde game beslist. Ewout Oostlander verloor die met 11-5 van Cédric Nuytinck. Laurens Tromer verspeelde tegen Robin Devos een voorsprong van 2-1 en boog uiteindelijk alsnog (11-3 en 11-8) voor zijn opponent. Rajko Gommers overkwam hetzelfde tegen Lauric Jean. Ook hij liet het in de laatste twee games (11-3 en 11-7) afweten.

Het team van coach Michel de Boer vervolgt het toernooi donderdag. De 37e plaats in de eindrangschikking is het hoogst haalbare.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jie, Britt en Jiao aan!