Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Stroeve start Luiten in India

Stroeve start Luiten in India

RoadToRio

Cheer!

NEW DELHI - Met een 77 (+5) is Joost Luiten het Hero Indian Open slecht begonnen.

Deel dit artikel op social media

Gestart op hole 10 van Delhi GC begon Luiten met een bogey. Na nog een bogey op 12 kon de Bleiswijker iets terug doen met een birdie op de par 5 14de. Met 37 slagen, een slag boven par, ging de nummer 17 van de Race to Dubai door de turn van de korte maar listige par-72-baan in de rook van New Delhi.

Op de tweede negen holes wist Luiten, die na zijn zesde plaats in Thailand 75ste staat op de wereldranglijst, nog slechts een birdie te maken, en dat was te weinig tegenover drie bogeys en een dubbel bogey op de par 4 6de. Na 18 holes tekende Luiten voor een 77 (+5) en een plaats buiten de top 100. 

Eind januari noteerde de Nederlander een 74 (+2) in de derde ronde van de Qatar Masters. Voor vandaag was dat Luitens slechtste ronde van het seizoen. In zes starts finishte Luiten nog niet buiten de top 15 en heeft hij een rondegemiddelde van 69,40. 

Niet best
"Het was vandaag gewoon niet best", zei Luiten over zijn start in New Delhi. "Vanaf de tee ging het wel, maar ik kwam veel te vaak in de problemen door heel zwak ijzerspel. Mis veel te veel greens van midden fairway en dat is dodelijk hier. Ik sla een enorme 'flyer' met een ijzer 9 die luchtfoto's maakt van de green en op de downslope tegen de out-of-boundsmuur 30 meter achter de green stuitert", zegt de 30-jarige professional over de dure dubbel bogey op zijn kaart. "Ik kon niets, ook niet droppen, dus moest ik terug naar de plek waar ik vandaan kwam, met een dubbel bogey tot gevolg."

"Het was gewoon niet goed genoeg vandaag, simpel, morgen moet het veel scherper en beter", aldus Luiten, die op plaats 121 tegen een achterstand aankijkt van twaalf slagen en flink aan de bak moet om morgen de cut te overleven.

De Amerikaan Daniel Im gaat aan de leiding dankzij een uitstekende bogeyvrije 65 (-7). Jorge Campillo, Nacho Elvira en Prom Meesawat volgen op -6. Een vijftal spelers staat op -5. Een van die spelers is de Fransman Raphal Jacquelin, die een hole-in-one sloeg op de par-3 vijfde van Delhi GC.

Leaderboard.

Hoogtepunten ronde 1 Hero Indian Open van Ziggo Sport

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!