Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sprinters komen tekort voor WK-goud

Sprinters komen tekort voor WK-goud

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - De Nederlandse teamsprinters zijn er in Londen tijdens de wereldkampioenschappen net niet in geslaagd goud te veroveren. In de finale was Nieuw-Zeeland nipt te snel: 43,257 om 43,469.

Deel dit artikel op social media

De start van Nils van 't Hoenderdaal was goed en de tweede ronde van Jeffrey Hoogland ook, waardoor Nederland sneller was dan Nieuw-Zeeland. Maar in de laatste ronde gaf Matthijs Büchli de voorsprong alsnog uit handen.

Bondscoach René Wolff had voor de eindstrijd Hugo Haak gewisseld voor Büchli. Met als gedachte dat de frisse kracht net dat verschil met Nieuw-Zeeland kon maken dat nodig was; in de kwalificaties waren de zwarthemden immers 0,17 te snel. Maar het was juist in de derde ronde dat Nederland langzamer was dan in de kwalificaties, al gaf ook Hoogland een tiende toe ten opzichte van zijn tijd eerder op de dag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeffrey, Nils, Hugo en Matthijs aan!